عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ایران روز جمعه با تبریک یلدا در اینستاگرام نوشت: تسلط و احاطه بر بازار ارز پرقدرتتر از همیشه است و سیاستهای بانک مرکزی برای تقویت ارزش پول ملی و واقعی شدن نرخ ارز، برمبنای نظرات کارشناسی و واقعیتهای اقتصادی تداوم دارد.
راه حل در قالب مکانیزمهای تعدیل ناظر بر آن است که تنظیم اضافه برداشت بانکها، از یکسو، وتعدیل تبدیل ارز به معادل ریال به همراه کاهش هزینه تامین مالی توسط بانکها از طرف دیگر در اولویت قرار گیرد.
برخی کارشناسان، سیاستهای بانک مرکزی را در کاهش نرخ ارزها موثر میدانند و معتقدند مجموعه تدابیر بانک مرکزی برای کنترل معاملات بازار ارز به روند کاهشی نرخ ها در این بازار سرعت داده است.
«احمد حاتمی یزد» کارشناس پولی و بانکی در خصوص محدودیت سقف تراکنش ها گفت: محدود کردن سقف تراکنش ها تصمیم خوبی برای انتقال معاملات ارزی به داخل کشور است و فعالیت های غیرشفاف را محدود می کند.
براساس قوانین جدید بانک مرکزی ارسال کدملی دارنده کارت در تمام تراکنش های کارتی به هنگام پاسخ تراکنش اجباری است. همچنین درج «بابت» در تمام دستور پرداخت های ارسالی سامانه های ساتنا و پایا الزامی است.
رئیس کل بانک مرکزی از آغاز به کار کانالهای مالی ایران با چند کشور و حذف دلار از تبادلات تجاری ایران با آن کشورها خبر داد و گفت: بین ایران و برخی از کشورها پیمان پولی دو جانبه ایجاد شده است و در آینده این موضوع تقویت میشود.
معاون تولید، صادرات و فناوری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از مذاکره با بانک مرکزی به منظور تعیین شیوه تامین ارز واحدهای تولیدی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی خبر داد.
محدودیت سقف عمومی تراکنش از طریق پوز یکی از اقدامات مثبت و تاثیرگذار بانک مرکزی در کنترل نوسانات قیمتی بویژه نرخ ارز بوده است؛ اما تا رسیدن به نقطه مطلوب، اقدامات دیگری نیز باید انجام شود.
دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران عصر دیروز میزبان نشست امنیت اقتصاد - بررسی بحران بانکی در ایران با حضور حسین عبده تبریزی، سید علی مدنیزاده، استادان دانشگاه صنعتی شریف، حسین درودیان کارشناس پول و بانکداری و مجید شاکری، بنیانگذار اندیشکده مبنا برای بررسی و تحلیل مهمترین چالشهای شبکه بانکی کشور بود.